Praktijkinformatie – Huisartsenpraktijk IJsselhof Bolsward – Bolsward
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk IJsselhof Bolsward
Thomasstraat 3 A 8701 XJ
Bolsward

Praktijkinformatie

De praktijk is open voor nieuwe patiënten. U kunt zich direct inschrijven

Algemeen

telefoon: 0515-572555 buiten kantooruren: 0900 112 7 112

Mail: ysselhof@ezorg.nl

Herhaalrecepten

Zie tabblad herhaalrecepten hiernaast.

Huisbezoek en uitslagen

Aanvragen huisbezoek graag vóór 11.00 uur
Voor uitslagen svp bellen tussen 13.00 en 14.00 uur (ma,di,do,vrij)
en op woensdag tussen 12.00 en 12.45 uur

Spreekuur

Spreekuur: dagelijks m.u.v. woensdagmiddag.

Telefonisch spreekuur

Telefonisch spreekuur: op verzoek wordt u teruggebeld

Avondspreekuur

Op woensdagavond is er op aanvraag een avondspreekuur. Dit spreekuur is bedoeld voor mensen die overdag geen of weinig gelegenheid hebben om op de reguliere spreekuren te komen.

Wrattenspreekuur

Iedere eerste dinsdag van de maand op afspraak.

Wel vergoed/ niet vergoed?

De Landelijke Huisarts Vereniging (LHV) en het NPCF (Nederlandse Patienten en Consumenten Federatie) hebben een speciale site ontwikkeld: www.watzegtmijnpolis.nl waar u antwoord kunt vinden op de vraag of iets wel of niet vergoed wordt.

Keuringen

In de praktijk kunt u NIET terecht voor keuringen zoals voor het rijbewijs, een visum, duiken, sport, adoptie, levensverzekeringen of een hypotheek. Hiervoor kunt u een onafhankelijke arts raadplegen.

Verklaringen

Ook voor verklaringen kunt u niet in de praktijk terecht. Artsen in Nederland geven geen verklaringen af over hun patienten. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een doktersverklaring voor de decaan (tentamen niet kunnen doen), reisverzekering of sportschool i.v.m. ziekte etc. De KNMG heeft hier een speciale meertalige informatiebrochure voor opgesteld.

Meedoen met bevolkingsonderzoek darmkanker?

zie het volgende filmpje
Of de website: www.bevolkingsonderzoekdarmkanker.nl

Verwijzing achteraf

Het komt helaas soms voor dat patiënten voor niet-spoedeisende zaken uit eigen beweging een afspraak met de specialist maken en achteraf om een verwijzing aan de huisarts vragen.  De huisarts is dan niet gemachtigd om alsnog een verwijzing te schrijven.

Aanmelden EPD

Het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) kan  alleen nog gebruikt worden als u daar toestemming voor geeft. Met dit systeem kunnen artsen tijdens avond- nacht- en weekenddiensten uw dossier raadplegen. Ook zullen ziekenhuisapotheken uw gegevens kunnen gebruiken om te zien of u bijvoorbeeld een medicijnenallergie heeft. Wij adviseren u om toestemming te geven. Wij vinden het echter belangrijk dat u zelf een keuze maakt en wij hebben er begrip voor als u ervoor kiest om niet mee te doen. U kunt zich aanmelden voor het EPD via de site www.ikgeeftoestemming.nl  U heeft hiervoor uw DigiD nodig.